omapost
Omapost begon op een Startup Weekend. Ik had daar aanvankelijk nog nooit van gehoord. Het idee om ooit een onderneming te starten sprak me wel al jaren aan en ik wist  zeker dat ik na de academie als freelancer wilde gaan werken (de vrijheid sprak me wel aan, kon ik tenminste zelf bepalen hoe laat ik elke dag mijn bed uit zou gaan).
Tijdens de studie volgde ik het honourstraject ‘creatief ondernemerschap’ waarin ik de eerste stappen naar een eenmanszaak zette. Een van mijn honoursgenoten startte in die periode een bedrijfje in maatpakken en ik hielp hem met wat beeldmateriaal. Ik weet het niet meer zeker, maar ik geloof dat ik dat voor het grootste deel vrijwillig deed ('voor mijn portfolio'). Ik kreeg in elk geval later als bedankje een uitnodiging voor dat veel bepalende Startup Weekend (bekijk deze video voor een impressie). En zoals je begrijpt ben ik hem daar maar wát dankbaar voor.
meer dan kaartjes
We begonnen met het idee om willekeurige foto's van je Instagram naar je oma of opa te sturen... maar daar stapten we al snel van af toen bleek dat mensen dat vaak toch net iets té spannend vonden. Gek.
Omapost werd en is een bedrijf dat zich richt op het verbinden van jong en oud door het sturen van persoonlijke kaartjes. "Zo houden jullie contact. Bellen jullie misschien wat vaker. Spreken jullie snel weer af. En kan je oma (of opa) nog meer meegenieten van jouw avonturen." Want een foto zegt meer dan duizend woorden.
Maar naast het versturen van kaartjes doet Omapost nog zo veel meer. We organiseren o.a. wandelingen, etentjes en bingoavonden, werken samen met grote partners zoals Ben, De Zonnebloem en Albert Heijn en bereiken zo steeds meer mensen die met een klein gebaar een groot verschil maken.
Back to Top