noord design award
In 2015 stuurde Thijs Alberts mij een appje. Ik kende hem niet, maar of ik zin had om met hem een award voor productdesign in Noord Nederland te organiseren en de visuele communicatie te verzorgen. Nou... tuurlijk!
Het werd alleen iets groter dan aanvankelijk het idee was. De aanzet kwam van Vanderveen Warenhuis Assen, met als doel een expo aldaar. Maar we wilden met dit project eigenlijk een nog groter podium bieden aan al het talent in het Noorden. En niet alleen voor studenten van de kunstacademies, maar ook voor die van het MBO en universitaire opleidingen. Want er kunnen zo veel mooie dingen ontstaan als mensen van verschillende disciplines elkaar ontmoeten en inspireren.
Bovendien we wilden graag de ruimte bieden voor ontwikkeling. Mensen mochten deelnemen met een project dat zich nog in de schetsfase bevond en kregen in de halve finale en de verschillende masterclasses feedback en tips om het verder uit te werken. Om het podium te vergroten organiseerden we vervolgens een reizende expositie door Noord Nederland, gevolgd door een publieksprijs. Gelukkig hoefden we dit niet alleen te doen: nogmaals veel dank Anna Hofstra, Eva Ros en Laura Slot-Boomsma!
We kregen uiteindelijk (financiële) steun van Provincie Drenthe, Gemeente Assen, Gemeente Groningen, Hanzehogeschool Groningen, Noorderpoort, Beringer Hazewinkel, Ondernemers Fabriek Drenthe, Reproservice Lemmen en natuurlijk Vanderveen Warenhuis Assen.

___________________


Ik ben illustrator en grafisch ontwerper in Utrecht met een focus op (natuur)educatie. Mijn werk is laagdrempelig, vrolijk en kleurrijk. Benieuwd naar hoe we samen kunnen werken? Neem contact op via onderstaande opties.
Back to Top