Een werkboek voor creatief ondernemers in het Werkspoorkwartier (Utrecht). Ontwikkeld door HKU in het kader van het EFRO-project.
"Het Werkspoorkwartier is de nieuwe naam voor het bedrijventerrein Cartesiusweg. Deze naam verwijst naar de vroegere fabrieken van het Werkspoor. In dit gebied werden in de vorige eeuw tot de jaren ’70 treinwagons geproduceerd."  - Gemeente Utrecht

Op de voorkant is een historisch beeld van het Werkspoor te zien (foto afkomstig van het Utrechts Archief). Het reistraject met de tussenstops verwijzen naar de verschillende hoofdstukken en opdrachten in dit boek.

Het reistraject komt op elke pagina bovenin terug, met een indicatie waar de ondernemer zich op dat moment bevindt.

De opdrachten in dit werkboek worden vergezeld met ingevulde voorbeelden van de fictieve ondernemer 'Ellemieke'. Om duidelijk onderscheid te maken tussen deze pagina's komt haar beeldmerk telkens bij de voorbeelden terug.

Blauwe pijlen - geïnspireerd op die van de Nederlandse Spoorwegen - geven de opdrachten aan

De illustraties in dit boek zijn veelal een combinatie van foto's en (digitale) tekeningen.

In het boek is een blauw grit verwerkt, welke verwijst naar de metalen constructies die op het Werkspoorkwartier werden gemaakt. Het gebruik van blauw als steunkleur is vervolgens een verwijzing naar blauwdrukken.

Het is altijd fijn om de volledige productie van een boek te kunnen verzorgen, zeker als het doel is om dit zo milieubewust te doen. Dit boek is gedrukt door Ecodrukkerij de Toekomst op Vibers en Paperwise.

Back to Top