duiken in app ontwerp
Illustratie en grafisch ontwerp voor Vriend van de Show

Ik begon bij Vriend van de Show als freelancer en ben er na een half jaar parttime aan de slag gegaan. Fantastisch om onderdeel uit te mogen maken van zo'n klein en mega gemotiveerd team. Figma was aanvankelijk voor mij volkomen onbekend maar daar kwam snel verandering in. Ik kreeg volledig de ruimte om me er flink in te verdiepen en - hoera voor YouTube - binnen no-time stonden de eerste prototypes klaar om getest te worden.
Niet alles waar ik aan heb gewerkt mag al openbaar gedeeld worden, dus ik beperk me hier tot een klein tipje van de sluier. In het kort: in gesprek met makers over hun ervaringen en wensen met betrekking tot het maken van podcasts en het gebruik van het platform, het faciliteren van design sprints om tot nieuwe ideeën te komen en deze snel te kunnen testen, het uitwerken van deze bevindingen tot een prototype en het vervolgens tot in de pixels uitwerken van alle designs. Allemaal in nauw verband met de frontenders.
Vriend van de Show designsprint

Het voordeel van zo'n klein team is dat er veel flexibiliteit was wat betreft mijn rol daar binnen. Zo werden mijn werkzaamheden al snel uitgebreid met onder andere het faciliteren van design sprints (GV).

User interface design
 Een van de focuspunten was een nieuwe opzet van de betaalflow. Hier wijdden we een verkorte design sprint aan (die ik faciliteerde), waarna we het eerste interactieve prototype testten bij een aantal gebruikers en kenners. Dit prototype heb ik vervolgens verder in Figma uitgewerkt tot een design waar de developers mee verder konden. In korte tijd stond de eerste versie live.
Hieronder zijn twee stappen van de nieuwe betaalflow te zien. De derde afbeelding toont de opzet voor het nieuwe - nog te ontwikkelen - menu.
icoon ontwerp
Vriend van de Show iconen grafisch ontwerp

het iconen pakket: verfijning van de bestaande iconen en het ontwerpen van nieuwe

illustraties
Vriend van de Show kenmerkt zich door het laagdrempelige en vriendelijke karakter. Podcasters hebben ontzettend veel mogelijkheden om met hun luisteraars in contact te komen en ze op de hoogte te houden van nieuwtjes en andere wetenswaardigheden. Om deze updates extra op te laten vallen op hun showpagina kunnen ze stickers toevoegen.
En niet alleen voor externe communicatie zijn illustraties een handige tool. Om onze interne doelstellingen extra onder de aandacht te brengen kon ik het niet laten om een visualisatie van onze BHAG (Big Hairy Audacious Goal) te maken in de vorm van ons logo: de rode koffiekop. Daarop volgde al gauw de Chihuahua van de sprint, met kleinere doelstellingen waar die sprint op gefocust zou worden.
Vriend van de Show emoticons ontwerp

Stickers die podcastmakers kunnen toevoegen aan de updates in hun showpagina.

onze BHAG (Big Hairy Audacious Goal)
onze BHAG (Big Hairy Audacious Goal)
het kleinere monster: de chihuahua van de sprint
het kleinere monster: de chihuahua van de sprint
___________________


Ik ben illustrator en grafisch ontwerper in Utrecht met een focus op (natuur)educatie. Mijn werk is laagdrempelig, vrolijk en kleurrijk. Benieuwd naar hoe we samen kunnen werken? Neem contact op via onderstaande opties.
Back to Top