TUINLAB
Illustraties voor natuureducatie

Een serie illustraties voor de Botanische Tuinen Utrecht, ter promotie van het nieuwe familieprogramma. In nauwe samenwerking met de Tuinen en na flink wat brainstormen kwamen we uit op een cut-out geïnspireerde stijl, om zo het onderzoekende en creatieve karakter van de activiteiten te benadrukken.
Tuinlab illustratie Botanische Tuinen Utrecht
illustratie Proces
In Tuinlab duiken de kinderen op speelse wijze in onderwerpen zoals bestuiving, vlinders en de verspreiding van zaden. Voor de campagne was één overkoepelend hoofdbeeld nodig, met daarnaast per activiteit een beeld waarop verder op het onderwerp werd ingezoomd.
Na het eerste verkennende onderzoek schetste ik een eerste opzet. Dit maakte mijn voorstel voor planten en dieren goed bespreekbaar en gaf een eerste inkijkje in de stijl die ik voor ogen had. Na een paar kleine aanpassingen werkte ik het digitaal verder uit, met als laatste stap het toevoegen van de texturen en schaduwen voor extra levendigheid en diepte.
___________________


Ik ben illustrator en grafisch ontwerper in Utrecht met een focus op (natuur)educatie. Mijn werk is laagdrempelig, vrolijk en kleurrijk. Benieuwd naar hoe we samen kunnen werken? Neem contact op via onderstaande opties.
Back to Top