STUDIO BEEST

Ik haal veel inspiratie uit de natuur. Met een drang om tot de kern te komen maak ik minimalistische beelden met vloeiende lijnen, die zowel rust geven als energie uitstralen.

HET PROCES
Een werk is af na een lange periode puzzelen met lijnen, kleuren, compositie en het vinden van de juiste uitdrukking van het beestje. Zonder het natuurgetrouwe los te laten. Na het nauwlettend bestuderen van referentiemateriaal verschijnen de eerste potloodschetsen op papier, waarna deze eerste grove opzet digitaal tot in de puntjes wordt uitgewerkt.
Het maakproces van deze illustraties is een enorme puzzel. Ik wil tot een gestileerde vorm komen van een dier, zonder de bijzondere kenmerken te verliezen. Tegelijkertijd streef ik naar een resultaat dat kleurrijk is en rust uitstraalt. Het is zoeken naar die balans: te veel vlakken en het wordt te druk, te weinig en het dier is niet meer herkenbaar. Elk dier begint met een potloodschets waarin ik zoek naar een sterke minimalistische vorm in vloeiende lijnen. Ik scan vervolgens de schetsen en gebruik ze als basis voor mijn digitale illustratie. Ik werk het meeste op de iPad, maar voor de laatste stappen pak ik een groter scherm erbij.
Zodra de nieuwe dieren ‘af’ zijn, werk ik aan het opschonen. Oftewel: inzoomen tot de pixel en zorgen dat alle lijnen 100% nauwkeurig op elkaar aansluiten zodat het ook op grote formaten werkt. Maar de illustraties zijn pas echt af als ik ze gedrukt en wel in handen heb. Dat blijft altijd magisch.
Ik maak regelmatig procesvideo's van de illustraties. Benieuwd geworden en/of wil je op de hoogte blijven van nieuw werk? Ga dan naar mijn Instagram kanaal.
Back to Top