Wayfinding design voor Kunstacademie Minerva.
Ons werd gevraagd om voor Minerva een nieuwe wayfinding te ontwerpen. De kernpunten in het gebouw, dat aanvoelt als een doolhof, moesten overzichtelijker worden. Daarnaast was het noodzakelijk dat deze bewegwijzering niet in de weg zou zitten bij de vele exposities die in het gebouw worden georganiseerd. 
Ons voorstel bestond uit een minimalistisch design dat de karakteristieke vorm van het gebouw benadrukt en tegelijkertijd de vrijheid geeft aan de studenten en medewerkers om het eigen te maken.
Dit project is in samenwerking met Thijs Alberts (interieurdesign) en Hanna Wolff (grafisch ontwerp) tot stand gekomen.
ONTWERP VAN NIEUWE PLATTEGROND
Een flyer die de bezoeker bij de ingang van het gebouw kan vinden. 
Minerva wayfinding design - plattegrond Gedempte Zuiderdiep - Elke Uijtewaal
Minerva wayfinding design - plattegrond Praediniussingel - Elke Uijtewaal
NIEUWE WAYFINDING
De wayfinding heeft zich uiteindelijk (voor alsnog) beperkt tot de aanduiding van de verschillende werkplaatsen op de deuren. Daarnaast zijn er op maat gemaakte informatieborden geplaatst, met daarin de openingstijden en aanvullende informatie per werkplaats.
__________________________________​​​​​​​
HET PROCES
Ons voorstel was een eenvoudige toepassing, die zowel een ode bracht aan het gebouw als aan de studenten en medewerkers. Een ontwerp dat de vorm van de ruimtes gebruikt als stijlelement, en de vrijheid biedt aan eigen toevoegingen door middel van een eenvoudige zwarte lijn. 
"Blom heeft het ontworpen alsof er een bepaalde orde en logica in het gebouw zitten, maar die zetten je voortdurend op het verkeerde been" 
- www.staatingroningen.nl
DE OUDE SITUATIE: AFWEZIGE WAYFINDING
DE OUDE SITUATIE: AANWEZIGE 'WAYFINDING'
ONS VOORSTEL
LIJNEN
Door middel van eenvoudige zwarte lijnen kan de eigen inbreng van docenten en studenten onderdeel worden van de wayfinding. 
De lijnen nemen de vorm aan van de ruimte die zich achter de deur bevindt. Zo wordt de bijzondere architectuur zichtbaar en onderdeel van het ontwerp.
__________________________________​​​​​​​​​​​​​​
SCHETSEN
Back to Top